Prioritet i zakon o sportu

Ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković kaže da joj je jedan od prioriteta zakon o sportu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 30.05.2007.

15:06

Default images

Ona je na sastanku sa predstavnicima granskih sportskih saveza u Palati federacije rekla da su prioriteti Ministarstva usvajanje Zakona o sportu i donošenje strategije razvoja u toj oblasti. To će ujedno biti i prvi zakon koji će Ministarstvo predložiti, jer je u interesu Vlade Srbije, sportista i cele sportske javnosti da se ta oblast što bolje i preciznije uredi zakonom, navodi se u saopštenju Ministarstva.

"Sport je magnet pozitivne energije na kojem moramo da nastavimo da gradimo pozitivan imidž zemlje u svetu i Ministarstvo će maksimalno pomoći da se sve dobre ideje i programi pretoče u institucionalne mere", najavila je ministarka.

Predstavnici granskih sportskih saveza su time zadovoljni i uvereni su da će nova ministarka sa saradnicima doprineti daljem razvoju sporta u Srbiji, poboljšati uslove i unaprediti dosadašnju saradnju sa sportskim savezima.

Sastanku su prisustvovali državni sekretar za sport Vlajko Senić i pomoćnici ministra Aleksandar Šoštar i Slaviša Zlatanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: