Vučić: Nikolić pitao Šešelja

Aleksandar Vučić je rekao da se Vojislav Šešelj saglasio da Tomislav Nikolić prihvati kandidaturu za predsednika parlamenta.

Izvor: B92

Petak, 18.05.2007.

16:15

Default images

"Nikolić je bio kod njega i on se saglasio da je to potrebno Srbiji. To nije bila koalicija, nego dogovor oko parlamenta u trenutku kada je zemlja upadala u krizu", rekao je Vučić za NIN, navodeći da je Šešelj smatrao da je veoma loše za zemlju da ne funkcioniše institucija kakva je Skupština.

Kako je Vučić rekao, desetak dana pre nego što je Nikolić izabran na mesto predsednika Skupštine, bilo je nekoliko susreta sa DSS iz kojeg su rekli da će teško biti vlade i da je važno da država funkcioniše, naročito zbog Kosova.

Prema njegovim rečima, Nikolić je rekao da će dati ostavku ako se formira vlada, na šta su iz DSS 'skočili': "Ne, ni za živu glavu ne smeš da budeš smenjen, niko iz DSS neće tražiti ostavku, moraš da ostaneš".

SRS je, kaže Vučić, očekivao nove izbore, ali je smatrao da za to vreme treba da radi Skupština.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: