Skupština Vojvodine usvojila budžet

Skupština Vojvodine usvojila je večeras po hitnom postupku budžet pokrajine za 2007. godinu, u iznosu od 52,5 milijardi din.

Izvor: B92

Subota, 31.03.2007.

19:08

Default images

Ovogodišnji pokrajinski budžet je skoro dvostruko veći nego prošlogodišnji, koji je iznosio 27,6 milijardi,. U skladu sa novim Ustavom Srbije, za finansiranje kapitalnih rashoda u Vojvodini predviđeno je 22,5 milijarde dinara.

Za usvajanje budžeta glasala su 74 poslanika - Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine, Saveza vojvođanskih Mađara, Pokreta Snaga Srbije, G17 plus i Socijalističke partije Srbije.

Protiv je bilo četvoro poslanika Demokratske stranke Srbije, dok su pre glasanja o budžetu poslanici Srpske radikalne stranke napustili skupštinsku salu.

Predsednik Izvršnog veća Vojvodine Bojan Pajtić izjavio je na početku rasprave o budžetu da je "ustavna i zakonska obaveza
Skupštine Vojvodine da do 31. marta usvoji pokrajinski budžet".

Pajtić je upozorio da će ako se ne usvoji budžet biti zaustavljeni svi projekti u vezi sa kapitalnim ulaganjima i obnovom infrastrukture u Vojvodini.

On je ranije izjavio da će Vojvodine usvojiti budžet po hitnom postupku kako bi prestala sa privremenim finansiranjem i omogućila realizaciju ključnih i strateških programa u 2007. godini.

Osim o budžetu, danas se, doduše van skupštinske sale, razgovaralo i o koncesijama na autoput Horgoš-Požega. Tako je predsednik Skupštine
Bojan Kostreš na konfgerenciji za novinare rekao da će od buduće republičke Vlade zatražiti poništenje ugovora.

Vojvođanski premijer Bojan Pajtić je takođe ocenio da je odluka o dodeli koncesije diskutabilna i rekao da bi zakonitost te odluke morala biti ispitana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: