U eksploziji u Tal Afaru 152 žrtve

Konačan broj žrtava u eksploziji kamiona-bombe, do koje je došlo u utorak u gradu Tal Afar je 152 poginula i 347 povređenih.

Izvor: Tanjug

Subota, 31.03.2007.

12:25

Default images

To je najveći bilans u pojedinačnoj eksploziji od početka rata u Iraku. Portparol ministarstva unutrašnjih poslova Abdul Karim Kalaf je rekao da su tela žrtava otkrivana nekoliko dana, jer je eksplozija potpuno uništila 100 kuća i napravila krater širok 23 metra.

"Trebalo nam je vremena da iz ruševina izvučemo sva tela. U napadu su upotrebljene dve tone eksploziva, a u stambenoj oblasti je poginulo ili povređeno 500 ljudi", rekao je Kalaf na konferenciji za novinare.

Zvaničnici su ranije saopštili da je u ovom napadu poginulo 85 ljudi, podsetila je agencija Rojters.

Jedan američki vojnik umro je juče u Iraku, saopštila je vojska SAD, navodeći samo da on nije poginuo u borbi. Njegovom smrću, bilans žrtava među američkim vojnicima u Iraku popeo se na 3.246, pokazuju statistike koje agencija AP vodi od marta 2003. godine.

U seriji napada širom Iraka danas je poginulo najmanje 36 ljudi, među kojima i devet građevinskih radnika, koji su ubijeni južno od Kirkuka, kada su na njihov autobus naoružani napadači otvorili vatru.

Tokom protekle nedelje, u sektaškim sukobima u Iraku poginulo je najmanje 500 ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: