POGINUO POLICAJAC, 3 POVREDJENA

Izvor: B92

Utorak, 03.04.2001.

17:45

Default images
Jedan pripadnik Ministarstva unutrasnjih poslova Srbije je poginuo, a 3 su povredjena u utorak oko 13 casova posto je njihovo vozilo naletelo na protivtenkovsku minu nedaleko od vrha Orlova Cuka, nedaleko od tampon zone, 15-ak kilometara od Vranja, javlja izvestac Radija B92 Andrija Igic.

Poginuo je policajac Radica Petrovic iz MUP Kragujevac, a povredjeni su major policije Mladen Sipka i policajci Dejan Mladenovic i Vladimir Lojanica. Oni su stradali kada su na na lokalnom putu Vranje-Goc-Trstena u blizini visa Orlova Cuka, vozilom naleteli na protivtenkovsku minu koju su, kako je policija navela, postavili albanski teroristi. Policajci su bili u izvidjanju terena za predstojeci ulazak jugoslovenskih snaga bezbednosti u sektor D tampon-zone.

Ranjeni policajci su van zivotne opasnosti, a jedan od njih, teze povredjen, prebacen je u nisku bolnicu. Na mestu eksplozije pronadjena je jos jedna protivtenkovska mina. Pogibija i ranjavanje policajaca desila se pred za sredu najavljeni nastavak dijaloga za politicko resenje krize na jugu Srbije.

Predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Nebojsa Covic osudio je teroristicki napad u kome je u utorak zivot izgubio policajac Rajica Petrovic, a ranjena jos 3 pripadnika MUP Srbije, i upozorio da ovaj zlocin ozbiljno dovodi u pitanje nastavak razgovora o mirnom resenju krize. "Najnoviji zlocinacki akt albanskih terorista dovodi u pitanje nastavak razgovora i pokazuje neiskrenost albanske nacionalne zajednice u pogledu mirnog resenja krize", kaze se u Covicevom saopstenju za javnost. Covic apeluje na predstavnike medjunarodne zajednice i etnickih Albanaca da izoluju teroriste i sprece dalje nasilje "jer to uglavnom zavisi od njih". "Jugoslovenska i srpska strana dosledno pokazuju svoju spremnost da se svi problemi resavaju mirnim putem, kroz dijalog", naglasava Covic i od medjunarodne zajednice trazi "sasvim jasnu podrsku tim naporima", prenosi Fonet.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: