Đilas za vladu DS+DSS+G17+LDP

Voleo bih da nova Vlada Srbije bude vlada celog demokratskog bloka, rekao Dragan Đilas, predsednik beogradskih demokrata.

Izvor: FoNet, Beta

Nedelja, 14.01.2007.

14:23

Default images

Đilas je precizirao da bi tu vladu činili Demokratska stranka, Demokratska stranka Srbije, G17 plus i Liberalno-demokratska partija. On je rekao da ne razume zašto DSS ne želi da se izjasni da li bi u koaliciju s DS-om. "Kao da misle da će DS možda ostati ispod cenzusa", kaže on.

"Ako nećete da izgovorite tu rečenicu, da hoćete u koaliciju s DS-om, imate neki mnogo jak razlog za to. Ne možete se pozivati na to da izbori još nisu gotovi, to je besmisleno", rekao je Đilas.

Govoreći o Božidaru Đeliću kao kandidatu DS-a za premijera, Đilas je rekao da je stranka uradila ono što je obećala, iako je sve vreme pokušavala da nametne temu tima.

"Vlada je tim, a premijer samo prvi među jednakima. Moram da priznam da ovoliki napad na našeg kandidata od DSS-a za mene neočekivan, s obzirom na to da nisam čuo nijednu negativnu reč o kandidaturi Tomislava Nikolića ili programu radikala i onom što su oni u prethodnih desetak godina uradili Srbiji", rekao je Đilas.

"Demokratska stranka pokušava u kampanji da nametne ideju života kako bi motivisala ljude, koji se još razmišljaju da li da glasaju, da izađu na birališta i vide da je njihov glas važan", kaže on.

"Nastavak saradnje sa Evropom zavisi od toga da li ste završili priče s haškim optuženicima. Kada ne bi bilo toga, policija možda ne bi bila toliko važna. I mogao bih da kažem da su za DS mnogo važniji ekonomski resori i mogućnost da se uradi nešto konkretno za boljitak građana jer samo mi imamo ljude", ocenio je Đilas.

Prema mišljenju Đilasa, Srbija mora da iskoristi nemačko predsedavanje Evropskom unijom, zbog čega je i neophodno da vrlo brzo bude formirana Vlada Srbije.

"Podrška manjina za napredak"

Predsednik DS-a Boris Tadić u Novom Pazaru je zatražio podršku građana za brzo obnavljanje pregovora sa Evropskom unijom i ukidanje viza za građane Srbije.

Tadić je na centralnom predizbornom skupu DS-a garantovao da će Srbiju uvesti u EU i obećao da će se za to boriti svom snagom. Tadić je dodao da je garancija uspeha liste DS, na kojoj su predstavnici svih manjina koje žive u Srbiji.

"Svako ima pravo na lični identitet i dostojanstvo, a mi hoćemo u EU da unesemo identitet Srbije kao zajednički identitet svih građana koji ovde žive", rekao je Tadić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: