Đelić: Koštunica nema hrabrosti

Srbija je jedina zemlja u ovom delu Evrope koja se ne kreće se ka EU, što će Demokratska stranka odmah posle izbora promeniti.

Izvor: B92, FoNet

Petak, 12.01.2007.

12:53

Default images

Kako je večeras predsednik DS Boris Tadić na predizbornom mitingu u Prokuplju kazao, nezadovoljan je i čudi se kako neko uopšte može da bude zadovoljan reformama u ovoj zemlji kada danas u Srbiji, kao ni u jednoj zemlji u Evropi, ima čak milion nezaposlenih.

"Mi ćemo to odmah posle izbora promeniti, jer smo za nove tokove, novu energiju koja će nas pokrenuti ka Evropi, jer želimo novi evropski život za sve krajeve, pa i najzabačenije regije u ovoj zemlji", rekao je Tadić.

On je naglasio da jug Srbije, kao najnerazvijeniji deo zemlje, mora da bude strateški interes, jer bez ljudi koji danas ovde žive a koji nemaju rešena egzistencijalna pitanja nema ni bezbednosti za državnu teritoriju.

"Zbog toga će buduća vlada na čijem čelu će biti Božidar Djelić ulagati ravnomerno u razvoj svih naših regija, a posebno juga Srbije", istakao je Tadić.

Pred nekoliko hiljada Prokupčana okupljenih na Trgu topličkih junaka u centru Prokuplja govorio je i Božidar Djelić, kandidat DS za predsednika buduće vlade.

On je pozvao aktuelnog premijera na javni duel u kome bi mu ukazao na sve greške koje je činila Vlada i dokazao da će on posao premijera obavljati mnogo uspešnije u interesu svih gradjana Srbije.

"Treći je dan kako mi Koštunica ne odgovara na poziv i ja smatram da on nema hrabrosti ili se boji da se pogledamo u oči, i što je još važnije da Srbiji pogledamo u oči", rekao je Djelić.

DS: I Evropa i sopstveni identitet

Predsednik Demokratske stranke kaže da ta stranka želi da Srbiju uvede u Evropu, ali i da zadrži sopstveni identitet.

"Srbija mora da bude lokomotiva razvoja čitavog regiona. Tako ćemo i mi imati snažniji identitet, i biti ponosniji našim delima", rekao je Boris Tadić na predizbornoj konvenciji u Valjevu. A funkcioner DS-a Nenad Bogdanović bio je u Sjenici, gde je rekao da je koalicija između DS-a i Sandžačke demokratske partije Rasima Ljajića "nešto najprirodnije".

"Mi delimo iste vrednosti i razmišljamo na isti način, delimo ljude samo na to da li je neko čovek ili nije", rekao je Bogdanović na predizbornom skupu DS-a i SDP-a u Sjenici.

Ljajić je obećao da će, ukoliko uđe u vladu, učiniti nešto za ovaj kraj: "Mi smo sa najboljima i najjačima, bićemo u vladi i bićemo u prilici da učinimo nešto za Sjenicu i Sandžak".

Falsifikati sa Tadićevim potpisom

Gradski odbor Demokratske stranke u Kragujevcu danas je osudio "uznemiravanje i maltretiranje porodica preminulih", kojima se šalju falsifikovana pisma sa potpisom predsednika DS-a Borisa Tadića.

Demokrate upozoravaju da su se ovih dana pojavila falsifikovana pisma koja navodno Boris Tadić šalje preminulim penzionerima.

U saopštenju se upozorava da originalno pismo Tadića sadrži boje DS-a i Republike Srbije i originalan potpis Borisa Tadića.

Tadić se obratio penzionerima pisanim putem i tako im predstavio program DS-a "Za bolji život" i pozvao ih da izađu i glasaju na izborima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: