"Nojeva barka" – Putinov tajni plan

Bivši Putinov pomoćnik Abas Galjamov tvrdi da ruski predsednik i njegovi najbliži saveznici već imaju plan za bekstvo.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2022.

09:54

EPA-EFE/ALEXEI DRUZHININ / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

On bi bio sproveden ako bi im stvari krenule naopako.

Galjamov, koji je pisao Putinove govore, to je juče izneo na svom Telegram kanalu, pozivajući se na anonimni izvor za koji je rekao da ima insajderske informacije.

Priprema plana evakuacije navodno je počela u proleće, a cela operacija je nezvanično nazvana "Nojeva barka". "Kao što ime govori, to je potraga za novom zemljom u koju bi pobegao u slučaju da mu situacija kod kuće postane neprijatna. Putinovi saradnici nisu isključili mogućnost da izgubi rat, bude smenjen sa vlasti i zatim hitno evakuisan", napisao je Galjamov.

Galjamov je rekao da se u početku razmatrao plan evakuacije u Kinu, ali je kasnije od njega odustalo zbog straha da su šanse za saradnju sa Kinezima male, pogotovo što oni "preziru gubitnike". Stoga su Argentina i Venecuela počele da se razmatraju kao potencijalne opcije, a Putinov saveznik Igor Sečin je bio zadužen za nadgledanje plana evakuacije u Venecuelu.

"Plan evakuacije pokazuje da ne ide sve po planu"

Dokaz da je implementacija plana daleko odmakla je činjenica da je Sečin "zvanično podneo ostavku", iz naftnog giganta Rosnjefta, kako bi mogao u potpunosti da se posveti pripremi plana evakuacije, dodaje Galjamov. Telegram kanal Možem Objasnit je takođe izvestio da su visoki ruski zvaničnici počeli da kupuju nekretnine i da rade na dobijanju boravišne dozvole u ​​Venecueli.

Naveden je izvor koji je rekao da ruski zvaničnici kupuju imovinu na ostrvu Margarita u Venecueli, pretpostavljajući da će tamo biti bezbedni od ekstradicije. „Ostrvo Margarita u Venecueli je njihov lokalni Kurševel“, rekao je izvor, upoređujući potencijalno skrovište Kremlja sa poznatim skijalištem u francuskim Alpima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: