Putin: Haos!

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Zapad svim sredstvima želi da očuva dominaciju i pri tome pribegava sankcijama i obojenim revolucijama.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2022.

09:15

Putin: Haos!
EPA-EFE/Sputnik/KREMLIN POOL

Zbog toga se u svetu povećava konfliktni potencijal, rekao je Putin i upozorio da je u toku agresivna ekspanzija NATO.

Zapad ciljano radi na produbljivanju haosa i eskalaciji na međunarodnom planu, navodi se u Putinovom video-obraćanju ministrima odbrane država Šangajske organizacije za saradnju (ŠOS) i Zajednice nezavisnih država (ZND) koji su se okupili u Moskvi.

On je istakao da se u svetu danas pojavljuju nove pretnje i dešavaju se promene u razvoju multipolarnog sveta.

"Pojavljuju se novi veliki izazovi, dešavaju se snažne geopolitičke promene. Pred našim očima stvaraju se konture novog multipolarnog svetskog poretka: u Aziji, Africi, Latinskoj Americi formiraju se novi centri razvoja koji sve aktivnije brane svoje nacionalne interese, svoj suverenitet, pravo na sopstveni put razvoja. Nemoguće se suprotstaviti se tim objektivnim istorijskim procesima", poručio je Putin.

Zapad pretvorio Ukrajinu u koloniju

Prema njegovim rečima, Zapad je pretvorio Ukrajinu u koloniju i koristi ukrajinski narod kao topovsko meso kako bi se obrušio na Rusiju.

"Tokom čitavog niza godina Zapad je bezobzirno eksploatisao i crpeo resurse Ukrajine, a takođe podsticao genocid", rekao je Putin.
Učesnicima sastanka je poručio da je potrebno sarađivati u cilju postizanja održivog sistema bezbednosti.

Takođe, od ključnog značaja je stalna razmena informacija u oblasti odbrambene politike u ovim organizacijama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: