Uhapšen specijalni tužilac Crne Gore; tereti se da je postao član "Kavačkog klana"

Specijalnom tužiocu Saši Čađenoviću određeno je tužilačko zadržavanje do 72 sata.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2022.

09:32

Uhapšen specijalni tužilac Crne Gore; tereti se da je postao član
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

On je uhapšen jutros po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva zbog stvaranja kriminalne organizacije i zloupotrebe položaja. Oko 12 sati u pratnji inspektora odveden je u zgradu SDT-a na saslušanje. Odluku o zadržavanju donio je specijalni tužilac Miloš Šoškić.

On je, kako je saopštio portparol državnog tužilaštva Vukas Radonjić, uhapšen zbog osnova sumnje da je, obavljajući funkciju specijalnog tužioca, u periodu od sredine 2020. do 2022. godine, učinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i više krivičnih dela zloupotreba službenog položaja.

"Specijalno državno tužilaštvo će, o svojim daljim radnjama i stanju postupka, blagovremeno obaveštavati javnost, a posebno ističem da su državni organi, mediji, udruženja građana, javne ličnosti i druga lica dužni da se pridržavaju pretpostavke nevinosti i da svojim javnim izjavama o postupku koji je u toku ne vređaju druga pravila postupka i prava lica protiv kojih se postupak vodi", saopštio je Radonjić.

Ura: Hapšenje je pokazatelj da institucije funkcionišu

Hapšenje specijalnog tužioca Saše Čađenović pokazatelj je da tužilačke institucije funkcionišu, saopšteno je danas iz Građanskog pokreta Ura Dritana Abazovića. Iz SDT je ranije danas saopšteno da je Čađenović uhapšen po njihovom nalogu, zbog osnovane sumnje da je u periodu od sredine 2020. do 2022. godine počinio krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i zloupotrebu službenog položaja.

"Podstrek i podrška za SDT da i u narednom periodu radi po zakonu i Ustavu bez izuzetka. Još jedna satisfakcija i značajna pobeda programskih načela Ure – Crna Gora nepovratno postaje država zakona i pravde bez kriminala i korupcije, bez mržnje i prošlosti", objavljeno je na Tviteru ovog Građanskog pokreta. Poručili su da je pravda funkcionisala i da su pred zakonom svi jednaki. "Pre ili kasnije svako ko se ogrešio o zakone odgovaraće za nepočinstva učinjena državi i građanima", naveli su iz Ura.

"Kavački klan"

Na teret mu se stavlja da je, u periodu od sredine 2020. do ove godine, postao pripadnik kriminalne organizacije "Kavački klan", sa ulogom i zadacima da kao specijalni tužilac u tužilaštvu, a po uputstvima i naredbama organizatora, ne preduzima krivično gonjenje i ne pokreće krivične postupke protiv organizatora i članova kriminalne organizacije, da onemogućava da budu otkriveni kao izvršioci najtežih krivičnih dela i da, u situaciji kad su za to ispunjeni zakonski uslovi, ne predlaže da se pripadnicima organizacije koji su lišeni slobode odredi pritvor, što je prihvatio i izvršavo u više krivičnih predmeta, odnosno postupaka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: