Vučević o napadima na Malog: Aleksić je krenuo da "udara" i po Vojsci Srbije

Ministar odbrane Miloš Vučević reagovao je na agresivnost i napade Miroslava Aleksića poslanika Narodne stranke na ministra Sinišu Malog, povodom Vojske Srbije.

Izvor: Novosti

Četvrtak, 08.12.2022.

18:44

Vučević o napadima na Malog: Aleksić je krenuo da
FOTO TANJUG/ MINISTARSTVO ODBRANE/ JOVO MAMULA/ bs

Vučević je naveo da Aleksić "udara" i po srpskoj vojsci.

"Da li je svestan ovaj kvazi političar Miroslav Aleksić iz Narodne stranke kakve sve gluposti izgovara, i hoće li više prestati lažima da napada sopstvenu državu i narod koji ga plaća? Treba li ga podsećati na katastrofalnu politiku koju je vodio njegov šef Vuk Jeremić, kome i dan danas ode pišu Kutrijevci i njima slični jer im je “doneo nezavisnost”. Osim što konstantno kriminalizuje Srbe sa Kosova i Metohije, i veliča one koji pokušavaju da zatru svaki koren srpstva, Aleksić je sad krenuo da “udara” i po Vojsci Srbije. Misli, valjda, Aleksić da je brutalnim lažima može oslabiti. Misli da agresivnim napadima na ministra Sinišu Malog može da se zaboravi topljenje tenkova i uništavanje Vojske za vreme njegovih žutih lopova. Šta uopšte znaju o Vojsci i ljudima koji nose te časne uniforme, svi ti Aleksići, Jeremići, Novakovići .. poznati po krađi po lokalnim samoupravama, luksuznim hotelima i apartmanima, privatnim avionima, sve o trošku građana Srbije? Nemaju pojma! A odavno su pokazali da nemaju ni stida, ni srama, ni obraza", naveo je Vučević povodom ovih napada.

Podsetimo, Ministar Mali je odgovarajući Miroslavu Aleksiću rekao i da on nije samo vređao Vojsku Srbije u Narodnoj skupštini, već i sve građane Srbije.

"Ako se setimo njihovog vremena, u kom je vojska uništavana, dakle sve što su mogli da prodaju su prodali i istopili. A danas je vojska nikada jača, i mi ćemo u predlogu budžeta uložiti još novca za najmoderniju opremu naših jedinica ", kazao je Mali.

On je dodao i da je sramota da se u Skupštini od strane opozicionih poslanika iznose informacije o rasporedu naših jedinica i brojnosti, oko Kosova i Metohije, u ovom trenutku.

"Vi kao da niste svesni šta se sada, u ovom trenutku dešava na KiM. I dodatno, širite defetizam. Jeste li bre vi ljudi svesni šta radite. Koliko uništavate svoju zemlju i radite protiv nje. Treba da vas je sramota. Ponosni smo na našu vojsku i vojnike, i čuvaćemo Kosovo i Metohiju", rekao je ministar, na šta je pozdravljen burnim aplauzom.

Miroslav Aleksić ranije je tokom rasprave o amandmanima o budžetu za 2023. godinu i prateće zakone u Skupštini Srbije rekao je da država nema para za vojsku, ali da ima za najsavremeniju opremu za prisluškivanje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: