Minsk: Sporazum; Gazprom: Ne

Zvaničnici Belorusije navode da su s ruskim Gazpromom postigli dogovor o ceni gasa za 2007, Gazprom to negira.

Izvor: Beta

Nedelja, 31.12.2006.

10:38

Default images

Gas postaje sve ozbiljnija valuta u rukama Rusije, koja je sada u pregovorima sa Belorusijom o ceni gasa. Istovremeno, Evropska unija, ali i cela Evropa, čeka ishod pregovora pošto će od toga zavisiti i da li će Evropa ponovo ostati bez tog energenta.

Prvi zamenik premijera Belorusije Vladimir Semaško izjavio je da će Belorusija platiti 100 dolara za 1.000 kubika prirodnog gasa, pet dolara manje od poslednje cene koju je u pregovorima o novom ugovoru tražio Gazprom kako ne bi obustavio isporuke Belorusiji.

Portparol Gazproma Sergej Kuprijanov izjavio je za AP da je Semaškovo saopštenje isključivo njegovo viđenje i da stav Belorusije u pregovorima ne doprinosi stvarnom sporazumu s Gazpromom i dodaje da će pregovori biti nastavljeni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: