Šolc pronašao način da "zaviri u glavu" Putinu?

Nemački kancelar Olaf Šolc, proučava prirodu i logiku razmišljanja Vladimira Putina, čitajući knjige o ruskom lideru i njegove članke, piše nemački list Špigl.

Izvor: Špigl

Ponedeljak, 05.12.2022.

17:32

Šolc pronašao način da
EPA-EFE/ADAM BERRY / POOL

U materijalu se pominju radovi evropskih pisaca o Putinovoj spoljnoj i unutrašnjoj politici, kao i članak samog predsednika „O istorijskom jedinstvu Rusa i Ukrajinaca“, napisan u julu 2021. godine.

"Kancelar pokušava da otkrije koga sluša Putin, koja literatura utiče na lidera Kremlja, i na kom teorijskom konceptu se zasniva njegova politika", navodi se u članku.

Kako navodi publikacija, da bi bolje razumeo ruskog predsednika, Šolc se čak sastao sa bugarskim politikologom i „ekspertom za Putina“, a konsultovao se i sa Angelom Merkel.

Špigl tvrdi, da je „non- fiction“ književnost, najveća slabost nemačkog kancelara. Neprestano čita, a njegove političke strategije se često zasnivaju na saznanjima svetski poznatih pisaca.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: