Rakete pale 200 km od Moskve: Rusija je gađana? VIDEO/FOTO

Izveštaji ruskih medija i video snimci objavljeni na društvenim mrežama ukazuju da su se jutros dogodile dve eksplozije u Rusiji.

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.12.2022.

12:20

Rakete pale 200 km od Moskve: Rusija je gađana? VIDEO/FOTO
Foto: Profimedia

To je, kako piše "Gardijan" povećalo mogućnost da je Kijev pronašao način da gađa ruske dalekometne bombardere koji se koriste u napadima na infrastrukturu Ukrajine.

Prema izveštajima ruskih medija, rano ujutro dogodila se eksplozija u vazdušnoj bazi Engels-2 u ruskoj oblasti Saratov u kojoj se nalaze bombarderi Tu-95 koji su učestvovali u napadima krstarećih raketa na Ukrajinu, preneo je Blic pisanje britanskog lista.

Na društvenim mrežama pojavile su se i informacije da su uništena tri bombardera.

Izveštaji ruskih medija i video snimci objavljeni na društvenim mrežama ukazuju da se u ponedeljak rano ujutro dogodila eksplozija u vazdušnoj bazi Engels-2 u ruskoj oblasti Saratov u kojoj se nalaze bombarderi Tu-95 koji su učestvovali u napadima krstarećih raketa na Ukrajinu. Još jedna eksplozija dogodila se u vojnoj vazduhoplovnoj bazi u blizini grada Rjazanja, manje od 250 milja od Moskve. Troje je poginulo, a pet je ranjeno nakon eksplozije cisterne, javili su ruski državni mediji. U toj bazi se nalaze i bombarderi dugog dometa Tu-95 i Tu-22M.

Video snimak eksplozije pokazao je vatreni udar koji obasjava noćno nebo. Meštani su izvestili da se zvuk eksplozije mogao čuti na miljama.

Uzrok dve eksplozije nije potvrđen, prenosi.

Međutim, Baza, ruski medij sa izvorima u bezbednosnim službama, izvestio je da je ruski aerodrom u Engelsu napadnut lutajućim municijom koja je gađala pistu aerodroma. Astra, još jedan nezavisni ruski medij, tvrdi da su dva nuklearna bombardera Tu-95 oštećena u eksploziji. Ni jedan ni drugi nisu naveli izvor za svoje informacije.

Ukrajinski posmatrački izveštaji od prošle nedelje sugerišu da je Rusija isporučivala krstareće rakete u vazdušnu bazu Engels i prebacivala avione u vazduhoplovnu bazu Rjazanj u pripremi za još jedan napad na Ukrajinu.

Nije poznato da Ukrajina ima bilo kakvu municiju koja bi joj omogućila da napadne stotine kilometara izvan linija fronta sukoba, iako je bilo izveštaja da su u razvoju takve bespilotne letelice.

Rjazanj se nalazi oko 200 kilometara jugoistočno od Moskve.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

37 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: