Napadnuta ambasada Pakistana, ima povređenih

Pakistanska ambasada u Kabulu našla se danas pod vatrom u kojoj je ranjen jedan Pakistanac, pripadnik obezbeđenja, saopštili su zvaničnici.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.12.2022.

19:15

Napadnuta ambasada Pakistana, ima povređenih
Foto: EPA-EFE/SOHAIL SHAHZAD

Islamabad je napad nazvao pokušajem atentata na svog šefa misije koji, inače, nije povređen.

Za sada se ne zna ko stoji iza napada na ambasadu, koji je usledio samo nekoliko dana nakon što je pakistanski ministar spoljnih poslova predvodio tim u Kabulu kako bi se sastao sa talibanskim vlastima radi ublažavanja tenzija duž granice između dve zemlje, preneo je Rojters.

Portparol kabulske policije rekao je da je na zgradu ambasade pucano iz obližnje zgrade. Policija je uhapsila osumnjičenog i pronašla dva komada oružja, navodi se u saopštenju. Pakistansko Ministarstvo spoljnih poslova je u saopštenju navelo da je napad bio usmeren na šefa misije Ubaid-ur-Rehmana Nizamanija.

Ministarstvo je dodalo da je Nizamani dobro, ali da je pripandik pakistanskog obezbeđenja Sepoj Israr Mohamad teško povređen dok je štitio ambasadora. Portparol pakistanskog Ministarstva spoljnih poslova rekao je da oni ne planiraju evakuaciju ambasade nakon incidenta.

Premijer Pakistana Šehbaz Šarif je, u objavi na Tviteru, ocenio napad pokušajem atentata zatraživši istragu i pokretanje postupka protiv izvršilaca. Portparol talibanskog Ministarstva spoljnih poslova osudio je napad.

"Islamski emirat Avganistan najoštrije osuđuje pokušaj pucnjave i neuspeli napad na pakistansku ambasadu u Kabulu", napisao je portparol Abdul Kahar Balki na Tviteru, dodajući da će talibanske bezbednosne agencije istražiti napad.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: