Istrenirane ubice dronova vrebaju kineske letelice VIDEO

Mnoge novinske agencije poput ANI i drugih medijskih kuća nedavno su izvestile o "indijskim lovcima" na bespilotne letelice.

Izvor: eurasiantimes/M.S.

Četvrtak, 01.12.2022.

14:47

Istrenirane ubice dronova vrebaju kineske letelice VIDEO
EPA-EFE/CJ GUNTHER

Kamere su zabeležile indijske graničare na liniji razdvajanja sa Kinom (LAC) koji su pokazivali svoju "tehnologiju" za lov na neprijateljske dronove, ali i osmatranje neprijateljske teritorije.

Naime, Indijci koriste Crne lunje, ptice iz reda orlova i jastrebova. Istrenirani "Arjun" dospeo je na naslovne strane kada su vesti i snimci na društvenim mrežama prikazali njegove veštine u lovu na dronove.

Ono što je zanimljivo, pomalo sramotno, jeste da je kamera koju je indijska vojska pričvrstila na glavu ptice kojom nadgleda i otkriva dronove očigledno kineske proizvodnje, prema informacijama do kojih je došao Euroazian tajms.

Ptica "Arjun" koji takođe ima GPS tragač vezan za telo, za saradnika u otkrivanju dronova ima i psa koji može da čuje dron i upozori svoje vojnike. Nakon upozorenja psa, indijski vojnici oslobađaju pticu koja locira i obara dron oštrim kandžama.

Obučen od strane "Remount Veterinary Corps Centra" sa sedištem u Merutu, "Arjun" takođe može da obavlja ulogu nadzora jer mu je kamera pričvršćena na glavu i njome se prenose slike tla dok leti iznad neprijateljske teritorije.

Obučene Crne lunje će takođe biti raspoređene na međunarodnoj granici i liniji kontrole sa Pakistanom, gde često dolazi do ilegalne upotrebe dronova na indijskoj strani granice.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: