Poljska se sprema za aneksiju zapadne Ukrajine

Poljska ubrzava pripreme za aneksiju zapadne Ukrajine, izjavio je direktor Spoljne obaveštajne službe Sergej Nariškin u intervjuu za Sputnjik.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2022.

12:56

Poljska se sprema za aneksiju zapadne Ukrajine
EPA-EFE/WOJTEK JARGILO POLAND OUT

"Informacije koje stižu u rusku Spoljno-obaveštajnu službu ukazuju na to da Varšava ubrzava pripreme za aneksiju zapadnoukrajinske teritorije: Lavovske, Ivano-Frankovske i većeg dela Ternopoljske oblasti Ukrajine", rekao je Nariškin.

Prema njegovim rečima, poljsko rukovodstvo ima za cilj da deluje proaktivno i istrajno iz straha da će stariji partneri u NATO-u pokušati da pregovaraju sa Moskvom tokom zimskih meseci, ne obazirući se na interese, ne samo Ukrajinaca, već i Poljaka.

"Varšava je uverena da su zaslužili velikodušnu nadoknadu za vojnu pomoć Kijevu, pružanje skloništa brojnim ukrajinskim migrantima i, na kraju, nedavni raketni napad na poljsku teritoriju, koji je Varšava ćutke 'progutala' na podsticaj Sjedinjenih Država i vodećih evropskih zemalja", dodao je Nariškin.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: