Fenomen Putinove vlasti

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je nazvao fenomenom tradicionalno visok nivo poverenja građana u predsednika Rusije Vladimira Putina.

Izvor: Sputnjik

Ponedeljak, 28.11.2022.

12:49

Fenomen Putinove vlasti
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL

Prema rečima portparola Kremlja, kolebanja tog pokazatelja iz nedelje u nedelju su neznatna.

"Za Putina je najvažnija podrška ljudi i njihovo poverenje u predsednika. Na toj velikoj podršci Putin uvek zasniva sve svoje odluke i svoj rad, o čemu je i sam nekoliko puta govorio", rekao je Peskov.

On je podsetio da Putin ima tradicionalno visok rejting.

"Neke male nijanse i male promene se dešavaju iz nedelje u nedelju. To su informacije socioloških istraživanja. To je, zaista, fenomen Putina, koji se vidi u visokom nivou poverenja stanovništva. To govori da on radi efikasno, i što je najvažnije, to zaista u skladu sa željama ljudi", zaključio je Peskov.

Prema podacima Ruskog centra za ispitivanje javnog mnjenja (VCIOM) od 25. novembra, nivo poverenja Rusa u Putina se za nedelju dana povećao i sada iznosi 78,7 odsto, rad ruskog predsednika odobrava 75 odsto stanovništva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: