Milo i sudije Ustavnog suda – DPS opet traži odlaganje glasanja

Inicijativu za odlaganje sednice podneo je sinoć šef poslaničkom kluba DPS Danijel Živković.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.11.2022.

10:15

Milo i sudije Ustavnog suda – DPS opet traži odlaganje glasanja
Foto: EPA-EFE/ Boris Pejovic

Demokratska partija socijalista (DPS) Mila Ðukanovića, koja tvrdi da se zalaže za što hitniju deblokadu Ustavnog suda i izlazak i aktuelne političke krize traži odlaganje današnje sednice Skupštine na kojoj bi trebalo da bude održan drugi krug glasanja za sudije Ustavnog suda.

Odluku o eventualnom odlaganju drugog kruga glasanja za četiri sudije Ustavnog suda doneće kolegijum parlamenta koji je za podne sazvala predsednica Danijela Ðurović.

Živković u inizijativi za odlaganje izbora sudija navodi da bi se tako stvorila mogućnost da se dogodi parlamentarni dijalog u cilju sto hitnijeg izlaska države iz institucionalne krize.

Živković kaže da se država nalazi u dubokoj krizi, da je vlada bez legitimiteta i da su svi akteri dužni da daju doprinos izlasku iz aktuelne situacije.

DPS je naveo tri uslova: da se odredi tačan datum vanrednih parlamentarnih izbora, da se odustane od neustavnog zakona o predsesniku i da DPS glasa za jednog sudiju Ustavnog suda.

Ustavni sud Crne Gore je nefunkconalan jer od sedam ima samo tri sudije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: