Lovci pretražuju okolinu Feketića zbog snimka na kojem je navodno crni panter

U toku jučerašnjeg dana Pokrajinska inspekcija za zaštitu životne sredine dobila je snimak meštanina sela Feketić, gde se vidi veća crna životinja.

Izvor: RTS

Nedelja, 27.11.2022.

11:21

Lovci pretražuju okolinu Feketića zbog snimka na kojem je navodno crni panter
Foto: depositphotos/YAYImages

Lovci su izašli na teren a kako su rekli za "RTS" u pokrajinskom sekretearijatu za zaštitu životne sredine snimak je kratak, žviotinja brzo trči, pa je nemoguće utvrditi o čemu se račno radi.

Po prijemu i pregledu snimka, lovačko udruženje iz Feketića je upućeno na teren. Prema rečima Nemanje Ivanovića, pokrajinskog inspektora za zaštitu životne sredine, do jutros nije pronađen nijedan trag koji bi ukazivao na prisustvo crnog leoparda, odnosno pantera.

Kako navodi, snimak je neautentičan, kratak, žviotinja brzo trči, pa je nemoguće utvrditi o čemu se radi.

Ekipe pokrajinske inspekcije, kao i palićkog Zoološkog vrta su u pripravnosti i spremne da odu na teren, ukoliko se utvrdi prisustvo opasne zveri.

Javno preduzeće "Vojvodinašume" objavilo je 10. novembra upozorenje o pojavi crnog pantera na teritoriji opštine Apatin.

Međuti, opsežnom pretragom terena nisu pronađeni tragovi koji ukazuju na prisustvo pantera.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: