Ako je Zelenski ovo čuo, neće mu se dopasti; Lukašenko izgovorio ozbiljne reči

Aleksandar Lukašenko odgovarao je na pitanja ruskih novinara na marginama samita Organizacije ugovora o kolektivnoj sigurnosti.

Izvor: B92

Četvrtak, 24.11.2022.

15:15

Ako je Zelenski ovo čuo, neće mu se dopasti; Lukašenko izgovorio ozbiljne reči
EPA-EFE/MIKHAIL KLIMENTYEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Predsednik Belorusije rekao je kako je za okončanje sukoba neophodno da se pregovara, inače će se Ukrajina suočiti s totalnim uništenjem, prenosi beloruska agencija.

"Sve je u ukrajinskim rukama, ne govorim ovo zato što želim da Zelenski ili Ukrajina sami nose s ovom situacijom ali zaista je sada sve u rukama Ukrajine", rekao je Lukašenko. On je rekao da ako Ukrajina ne želi da ljudi umiru, onda se sukob mora zaustaviti. "Teško je, teško, bolno, ali oni to moraju da učine ako se žele oporaviti, to treba da se zaustavi. Inače će ovo biti potpuno uništenje Ukrajine. To neće biti gubitak državnosti, nešto što je Putin rekao pre operacije. To će biti uništenje Ukrajine i to treba zaustaviti", uveren je lider Belorusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: