Kraj? "Putin više ne može da pobedi"

Nemački kancelar Olaf Šolc rekao je da ruski predsednik Vladimir Putin više ne može da pobedi na bojnom polju.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 24.11.2022.

09:35

Kraj?
EPA-EFE/SERGEJ BOBYLEV / KREMLIN POOL / SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Šolc je na zajedničkoj konferenciji za novinare u Berlinu sa predsednikom Kipra Nikosom Anastasijadisom pozvao na hitan prekid "ruskog bombardovanja civilnog stanovništva“.

"Činjenica da Rusija nedeljama baca svoje bombe na civilnu infrastrukturu u Ukrajini ne samo da je nepodnošljiva, već je i jasno kršenje međunarodnog prava. Ruski postupci su još jednom pokazali koliko je Putin nemilosrdan. Ponovo apelujem na Putina da prekine besmislena ubijanja i da potpuno povuče svoje trupe iz Ukrajine i da pristane na mirovne pregovore“, rekao je Šolc, prenosi Dojče vele.

Francuski predsednik Emanuel Makron rekao je da će uskoro razgovarati sa Putinom.

"Nameravam da imam direktan kontakt sa njim u narednim danima“, rekao je Makron novinarima u Parizu. Prema Makronovim rečima, lideri će razgovarati o civilnoj nuklearnoj energiji i o Zaporoškoj nuklearnoj elektrani.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

22 h

Podeli: