Vučić danas o dogovoru sa Prištinom; Petković: "Nema kaznene politike"

Dogovor Beograda i Prištine znači da nema nikakve kaznene politike Kurtija prema Srbima koji voze automobile sa KM tablicama, izjavio je Petar Petković.

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2022.

23:35

Vučić danas o dogovoru sa Prištinom; Petković:
FOTO TANJUG/ JADRANKA ILIC/bs

Direktor Kancelarije za KiM kaže da smo ovim dogovorom sačuvali mir i stabilnost.

"Ovim dogovorim sutra od 8 časova nema nikakvih kazni od 150 evra, nema nikakve kaznene politike ni u svim ostalim fazama koje su bili deo odluke Aljbina Kurtija u vezi sa procesom preregistracije ", poručio je Petković.

"Ovim dogovorom uspleli smo da sačuvamo naš narod na severu Kosova i Metohije. Ovim dogovorom ostaju KM tablice, koje su zakonske, koje izdaje Srbija. Biće u upotrebi i dalje. Jedino gde ćemo zastati, zastaćemo fizički sa izdavanjem potpuno novih KM tablica i to sve do trenutka dok se ne dogovorimo i ne pronađemo konačno rešenje po pitanju tablica, a i onako za poslednje tri godine se nisu izdavale. Kurti je večeras prihvatio sve ono što je odbijao svih prethodnih dana. Uspeli smo da sačuvamo mir i stabilnost. Poručujem srpskom narodu da mogu da spavaju, sačuvali smo naše, srpske KM tablice ", poručio je on.

Povodom sinoćnjeg dogovora, u četvrtak, posle sastanka sa Miloradom Dodikom i Željkom Cvijanović, javnosti će se obratiti i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će govoriti o svim detaljima postignutog sporazuma.

Obraćanje predsednika Srbije Aleksandra Vučića možete da pratite na TV Prva i TV B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: