"Usamljeni vuk" planirao atentate; "Ovo je vrlo ozbiljna situacija"

Ante Letica je komentarisao hapšenje osumnjičenog da je planirao atentate na državne zvaničnike, sudije i druge odgovorne za uvođenje antipandemijskih mera.

Izvor: Tanjug

Utorak, 22.11.2022.

14:22

EPA-EFE/ANTONIO BAT

Nekadašnji šef hrvatske tajne službe, Sigurnosno-obaveštajne agencije i bezbednosni stručnjak je uveren je da je u pitanju osoba koja je samostalno radila na tome.

On je gostujući na zagrebačkoj N1 tv. rekao da je tzv. "usamljene vukove" najteže otkriti i procesuirati.

Dodao je da je osumnjičeni muškarac navodno već registrovani kriminalac koji je prethodno bio u zatvoru i da je zapravo pretragom njegovih stvari pronađeno sve što je pronajdeno.

"Ovo je vrlo ozbiljna situacija, ali se radi o skupu čvrstih indicija koje su dale za pravo DORH-u i policiji da rade, ali mislim da će se na sudu otkriti koliko je on bio ozbiljan, koliko su bile ozbiljne njegove namere. Tu nameru je vrlo teško dokazati, zato kažem da je to skup tvrdih indicija", naveo je Letica.

Prema njegovim rečima, ni u Hrvatskoj, ali ni u okruženju nije teško nabaviti oružje, pa čak ni ono koje se može iskoristiti za počinjenje terorističkih napada.

"To je rezultat sigurnosnog i političkog okruženja. Kriminalne skupine dobro sarađuju", kaže Letica u odgovoru na pitanje zašto je lako dođi do oružja.

Kaže kako je osumnjičenom muškarcu pripremu atentata olakšala činjenica da se vrlo lako mogu naći adrese i telefonski brojevi ljudi u Hrvatskoj.

"Stvar je veličine grada i države. Mi se skoro svi između sebe poznajemo", tvrdi Letica i dodaje da je sada potrebno racionalno ponašanje koje je u interesu svih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: