Osmani: "Kosovo je ravnopravno sa drugim zemljama"

Predsednica tzv. Kosova Vjosa Osmani izjavila je da Kosovo u Pragu "ravnopravno sa drugim zemljama iznosi stavove, ideje i akcije za suočavanje sa izazovima".

Izvor: Beta

Četvrtak, 06.10.2022.

16:12

Osmani:
EPA-EFE/MARTIN DIVISEK

Osmani će se danas sastati sa nemačkim kancelarom Olafom Šolcom i francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, a jedna od tema sastanka biće i dijalog Beograda i Prištine.

Kosovska predsednica je od srede u Pragu gde na poziv predsednika Evropskog saveta Šarla Mišela i premijera Češke Petra Fijale, učestvuje na prvom samitu Evropske političke zajednice.

Kako je ranije najavljeno iz njenog kabineta, Osmani će sa učesnicima samita u Pragu razgovarati o članstvu Kosova u medjunarodnim organizacijama kao i o "nepokolebljivoj posvećenosti Prištine evroatlantskim integracijama kao garanciji održivog mira u regionu i šire".

Evropska politička zajednica je platforma za političku koordinaciju kreirana na osnovu predloga francuskog predsednika Emanuela Makrona.

Inicijativa ima za cilj promovisanje dijaloga i saradnje o pitanjima od zajedničkog interesa, jačanje bezbednosti, stabilnosti i prosperiteta u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: