Šok; Putinov medij objavio tekst: "Živimo kao životinje. Nemamo ništa"

Ruska Pravda, poznata kao medij koji veliča Vladimira Putina, objavila je tekst o haosu do kog je došlo nakon što mobilizacije rezervista.

Izvor: index.hr

Četvrtak, 06.10.2022.

08:55

Šok; Putinov medij objavio tekst:
EPA-EFE GEORGE IVANCHENKO/Ilustracija

Reč je o mediju koji inače služi kao ruski propagandni alat, ali je ovog puta preneo informacije koje ne idu u korist Putinu i ruskoj vojsci. Tekst je baziran na problemima s mobilizacijom nekoliko stotina rezervista koji su poslati na obuku u Belgorod i Taman.

Kako navodi Pravda, vojnici 1. tenkovskog bataljona i 1. tamanske divizije nisu potpisali nikakve ugovore s ruskom državom. Dobili su oružje, ali ne i vojne isprave.

Takođe, Pravda piše i da mobilizacija ni na jedan način nije formalizovana, nisu otvoreni ni bankovni računi za plate. Borci su poslati u šume gde već šest dana žive u rovovima koje su sami iskopali.

U prilog tim tvrdnjama objavljena je ispovest vojnika koji opisuju haos na ratištu.

"Nisu nam dali šatore, živimo u rovovima koje smo sami iskopali. U ovom trenutku nas je 400 ovde u Tamanu i ne planiramo nigde da idemo dok ne dobijemo pomoć od države", rekao je jedan od mobilizovanih vojnika u Tamanu, a drugi je potvrdio da ništa bolje nije ni u Belgorodu.

"Ima nas 500-tinjak naoružanih, ali niko od nas nije pripojen nekoj jedinici, živimo već sedam dana kao životinje bez logističke podrške. Nemamo apsolutno ništa, nikome ne trebamo i ne zovu nas. Nismo prošli nikakav trening, sami sebi kupujemo hranu, da ne spominjem municiju", rekao je taj drugi rezervista.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: