Upozorenje iz SAD: "Ako nastavite ovim putem..."

Američki državni sekretar Entoni Blinken upozorio je da Severna Koreja rizikuje još veću osudu i izolaciju međunarodne zajednice ako nastavi sa provokacijama.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.10.2022.

18:19

Upozorenje iz SAD:
EPA-EFE/JIM LO SCALZO

"Ako nastave ovim putem, to će samo povećati osudu, povećati izolaciju, povećati korake koji se preduzimaju kao odgovor na njihove akcije", rekao je Blinken na konferenciji za novinare u Čileu, preneo je Rojters.

Severna Koreja ispalila je juče ujutru balističku raketu koja je letela iznad teritorije Japana, prvi put za pet godina.

Raketa je prešla preko japanske teritorije i pala u Tihi okean.

To je prvi put od 2017. da je raketa bila ispaljena u tom pravcu, a Japan je saopštio da je to verovatno najveća razdaljina koju je neka severnokorejska raketa dostigla i da je iznosila 4.600 kilometara.

SAD su oštro osudile lansiranje balističke rakete preko teritorije Japana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: