Putin napravio "fatalnu grešku"? VIDEO

Ser Endru Vud, bivši britanski ambasador u Jugoslaviji i Rusiji, dao je intervju za Skaj njuz u kojem je govorio o svom viđenju situacije u Ukrajini.

Izvor: B92

Sreda, 05.10.2022.

12:37

Putin napravio
EPA-EFE/GAVRIIL GRIGOROV / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

On je rekao kako veruje da je Vladimir Putin napravio fatalnu grešku delimičnom mobilizacijom, približavajući rat kući. On je ocenio i da će uskoro doći do eskalacije krize u samoj Rusiji.

"U Rusiji postoje velike podele, ali se one uglavnom kriju jer je represija režima ogromna. Međutim, vode se debate o tome šta se dešava, a Putinova odluka da se mobiliše predstavlja fatalnu grešku. Regrutacija se odvija na pogrešan i haotičan način. Ne mislim da će Rusi u skorije vreme imati na raspolaganju dodatne snage", rekao je Vud.

On je rekao da očekuje da će se borbe nastaviti sledeće godine, ali je izrazio sumnju da će Rusija pojačati sukob i preći na borbu nuklearnim oružjem.

"Niko na Zapadu ne želi da se meša u nuklearnu razmenu. Mislim da niko u Ruskoj Federaciji ne bi želeo da bude uključen u nuklearnu razmenu, osim možda predsednika Putina. Nevolja sa Rusijom je u tome što o svemu odlučuje jedan čovek koji se krije od diskusije, krije se od drugih mogućih pogleda, meša se u vojne odluke izdavanjem direktnih naređenja komandantima na terenu i temeljno je zabrljao celu situaciju", smatra Vud.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: