Poslati "dronovi kamikaze"; Zavijaju sirene, stanovnicima poručeno: "Ostajte u skloništima"

Ukrajina je saopštila da je najmanje jedna osoba poginula nakon što su ruske snage danas napale više ciljeva "dronovima kamikazama" u oblasti Kijeva i Odese.

Izvor: Tanjug

Sreda, 05.10.2022.

11:18

Poslati
Foto: Profimedia/Ilustracija

Ruske snage su danas ponovile napade "dronovima kamikazama" koji su nabavljeni u Iranu, na ciljeve u ukrajinskoj Kijevskoj oblasti i na jugu u Odesi, u kojima je najmanje jedna osoba poginula, prema ukrajinskim zvaničnicima, prenosi CNN.

Ruski dronovi kamikaze Šahed 136, koji su pre mesec dana kupljeni od Irana, izveli su u noći utorak na sredu napad na grad Bela Crkva u Kijevskoj oblasti.

"Došlo je do ponovljene serije udara kamikaza dronova na infrastrukturu Bele Crkve. Izbio je požar na infrastrukturnim objektima. Ima jedna žrtva", objavio je na Telegramu načelnik administracije Kijevskog regiona Oleksij Kuleba.

On je dodao da su ekipe hitnih službi reagovale i zamolio sve stanovnike Kijeva "da ostanu u svojim skloništima".

"Opasnost je i dalje prisutna", upozorio je Kuleba, dok su se u regionu oglasile sirene za vazdušni napad.

Kirilo Timošenko, zamenik šefa kabineta predsednika Ukrajine, saopštio je da su ruske snage takodje izvele napad na južni lučki grad Odesu dronovima Šahed-136.

Timošenko je u objavi na svom Telegram nalogu rekao da su ukrajinske PVO snage uspele da "otkriju i unište neprijateljski dron iznad mora".

Video snimci objavljeni na društvenim mrežama danas pokazuju vatru i oblake dima na noćnom nebu nakon napada na Belu Crkvu južno od Kijeva , navodi CNN uz napomenu da nije mogao nezavisno da proveri ove objave.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: