Najnoviji američki nosač raspoređen

Nosač aviona američke mornarice najnaprednije tehnologije prvi put je raspoređen i učestvovaće u vojnim vežbama sa drugim državama NATO-a .

Izvor: B92

Utorak, 04.10.2022.

23:09

Najnoviji američki nosač raspoređen
EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

USS Džerald R. Ford napustio je najveću svetsku mornaričku bazu u Norfolku u Virdžiniji, zajedno sa razaračima i drugim brodovima.

Ford će se pridružiti brodovima iz Francuske, Nemačke i Švedske tokom različitih vojnih različite vežbe medju kojima je protivpodmorničko ratovanje u Atlantskom okeanu.

Vežbe se održavaju sedam meseci nakon što je Rusija započela invaziju na Ukrajinu i u vreme sve većih tenzija izmedju Moskve i Zapada.

USS Ford je prvi u mornarici nove klase nosača aviona Ford. Dizajnirani su da nose veći broj aviona i funkcionišu sa nekoliko stotina mornara manje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: