"Ako padne Herson..."

Beri Ričard Mek Kefri, penzionisani američki general, kaže da će Putin upotrebiti nuklearno ili hemijsko oružje ako padne jedan grad.

Izvor: index.hr

Ponedeljak, 03.10.2022.

10:30

EPA-EFE OLEG PETRASYUK/Ilustracija

Komentarrišući trenutno stanje na ratištu u Ukrajini, Mek Kefri, koji je bio i poslovni savetnik u kabinetu predsednika SAD Bila Klintona, kaže da je reč o gradu Hersonu.

"Ako padne Herson i Putin izgubi 15.000 svojih najboljih vojnika, to će biti politička katastrofa koja će destabilizovati državu. Ne može se pronaći izlaz. Jedini eskalacioni alati biće taktičko nuklearno oružje ili hemijsko oružje. Katastrofa", naveo je Mek Kefri, a prenose hrvatski mediji.

Što se tiče hemijskog oružja, penzionisani general navodi da nervne otrove isporučuju prvenstveno artiljerija i vazdušne snage.

"To je loše oružje protiv dobro opremljenih i obučenih vojnika. U pitanju je strašno oružje terora nad civilima. SAD i NATO bi preduzeli veliku akciju konvencionalnim oružjem protiv Rusije", tvrdi on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: