"Smenjen. Neće uticati na ciljeve koje je postavio Putin"

Vojni komesar ruske oblasti Habarovsk smenjen je sa funkcije, nakon što je polovina novomobilisanih poslata kući, jer nisu ispunjavali potrebne uslove.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 03.10.2022.

08:05

Tanjug/AP Photo/Inna Varenytsia

"Regionalni vojni oficir Jurij Sergejevič Lajko smenjen je danas sa funkcije. To ni na koji način neće uticati na izvršenje ciljeva koje je pred nas postavio predsednik Vladimir Putin. Radimo zajedno sa Ministarstvom odbrane, našom industrijom, organizacijama i svim relevantnim agencijama", rekao je guverner ove oblasti Mihail Degtjarjev.

Degtjarjev u video snimku objavljenom na Telegramu, naveo da je nekoliko hiljada stanovnika Habarovske oblasti pozvano u okviru delimične vojne mobilizacije, ali je polovina vraćena kućama, jer nisu ispunjavali potrebne uslove.

U Rusiji je 21. septembra objavljena delimična mobilizacija, a saopšteno je da će biti mobilisano 300.000 ljudi.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je juče da gradjani Rusije koji su mobilisani u okviru delimične mobilizacije prolaze borbenu obuku u centrima za obuku Ministarstva odbrane i na pozadinskim poligonima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: