Rusija crta novu mapu Evrope? Oglasila se Zaharova

Marija Zaharova ocenila je danas da su smešne izjave koje se plasiraju u evropskim zemljama da je Rusija odlučila da "nacrta novu mapu Evrope".

Izvor: Tanjug

Subota, 01.10.2022.

17:25

Rusija crta novu mapu Evrope? Oglasila se Zaharova
EPA/RUSSIAN FOREIGN MINISTRY/ HANDOU

"A pridike o prekrajanju granica koje se šalju s druge strane okeana pođednako su smešne", izjavila je Zaharova i ukazala da je NATO bombardovanje SR Jugoslavije bilo podrška preoblikovanju granica Srbije i kockanju SAD sa nezavisnošću Kosova, prensi TAS S.

Ona kaže i da je dirnuta tvrdnjama koje stižu sa zapada o tome kako je Rusija odlučila da crta novu mapu Evrope. "Smešno je što se ova ideja izgovara u Nemačkoj koja svoje trenutne granice ima zahvaljujući sličnom crtanju novih granica krajem 1980-ih.

Nije na Berlinu da govori o bilo kakvom preoblikovanju granica s obzirom na strahote (Drugog svetskog rata) koje se pamte i ne smeju biti zaboravljene", napisala je Zaharova na svom Telegram kanalu.

Ona je kao smešne ocenila i izjave koje stižu iz nekih istočnoevropskih zemalja koje su suverenitet stekle tokom poslednjih decenija isključivo kroz preoblikovanje granica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: