Vučić: "Srbija neće uvoditi sankcije Rusiji"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić oglasio se iz Bugarske.

Izvor: B92

Subota, 01.10.2022.

13:28

Vučić:
EPA-EFE/VASSIL DONEV

"Srbija ne uvodi sankcije Rusiji, jer se bori za svoju politiku gde god može, a naša politika je definisana zaključkom Saveta za nacionalnu bezbednost", rekao je Vučić.

"Nova dešavanja na geopolitičkoj sceni imaće teške posledice po Srbiju koja će biti pod velikim političkim pritiskom, potrebno da se rukovodstvo rukovodi zdravim razumom i da u najvećoj krizi spase svoju zemlju", dodao je on.

Komentarisao i naslovnicu hrvatskog medija gde je prestavljen kao Hitler

O napadima iz Hrvatske, Vučić kaže da nema s tim problem i da je to sloboda medija, kao i da je svojevremeno bilo napada medija na Angelu Merkel."Zamislite da oni koji su Hitlera sa cvećem dočekivali, o tome govore sa onima koji su se protiv njega borili od prvog dana", rekao je Vučić.

Vučić ističe da je ključno da prežive kompanije u Srbiji, a potom je govorio o geopolitičkoj situaciji, i istakao da bi rusko pripajanje četiri ukrajinske oblasti moglo imati teške posledice po nas.

"Osim što postoji navijački diskurs u našoj zemlji gde 80 ljudi navija za Rusiju, a ostali za Ukrajinu. I jedni i drugi kažu da se srpski interesi štite podržavanjem nekih drugih. To je laž, srpski interesi se štite samo ako brinete o Srbiji, a ne o nekom drugom. To ne možete da izmenite, i ja neću da se dodvoravam nikome. Strasti su suviše jake kod nas, i emocije ne možete da pobedite. Potrebno je da se rukovodstvo ne vodi emocijama nego razumom", kaže Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: