"SAD pokušavaju da ožive fašizam u Evropi"

Sjedinjene Države pokušavaju da ožive fašizam u Evropi od kraja Drugog svetskog rata, izjavio je danas sekretar ruske bezbednosne agencije Nikolaj Patrušev.

Izvor: Tanjug

Petak, 30.09.2022.

23:19

EPA-EFE/MICHAEL KLIMENTYEV / SPUTNIK / K

On je dodao da je Ukrajina postala glavni svetski branilac krajnje desnog ekstremizma, navodeći da će neonacisti doživeti sudbinu svojih prethodnika.

"Pokušaji oživljavanja fašizma u Evropi su krajnje opasna pretnja iz arsenala zapadnih hibridnih instrumenata", rekao je Patrušev na sastanku lidera bezbednosnih i obaveštajnih službi Zajednice nezavisnih država, prenosi TASS.

Patrušev je istakao da je to razlog što teror ukrajinskih neonacista nikada nije pomenut u zapadnim medijima.

On je rekao da SAD i Ukrajina predstavljaju najveće crno tržište za oružje koje završava u Evropi, Srednjem istoku i drugim regionima, uključujući članice Zajednice nezavisnih država.

"Mogućost da oružje koje Zapad šalje Ukrajini padne u ruke ekstremista i terorista dramatično raste", upozorio je Patrušev, navodeći da su potrebni zajednički napori da bi se sprečila distribucija oružja iz Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: