Vučić se sastao sa Saracinom; "Poseban osvrt na dijalog Beograda i Prištine" FOTO

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa specijalnim izaslanikom Vlade Savezne Republike Nemačke za države Zapadnog Balkana Manuelom Saracinom.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2022.

12:19

Vučić se sastao sa Saracinom;
FOTO TANJUG/ RADE PRELIC/ nr

"Dobar sastanak sa Saracinom na kojem smo razgovarali o razvoju situacije u regionu sa posebnim akcentom na stanje na Kosovu i Metohiji, kao i o drugim aktuelnim pitanjima", napisao je Vučić na Instagramu.

"Posebno smo se osvrnuli na nastavak dijaloga Beograda i Prištine i na pripreme dokumenata i značaj samog sastanka u okviru Berlinskog procesa, kao i na ostvarivanje prava na četiri slobode – slobodno kretanje ljudi, robe, usluga i kapitala, a ponovio sam da je Srbija posvećena političkom dijalogu kao primarnom načinu rešavanja svih izazova na Balkanu, kao i da će nastaviti da štiti svoj teritorijalni integritet i suverenitet uz dosledno zalaganje za poštovanje međunarodnog prava", napisao je Vučić i dodao:

"Istakao sam da Srbija ceni i podržava Berlinski proces, kao format koji na konkretan način daje podstrek evrointegracijama Zapadnog Balkana."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: