Merkelova opet o Rusiji, a obećala je da neće

Angela Merkel već drugi put pominje Rusiju, iako je obećala da će po odlasku u penziju izbegavati da komentariše aktuelnu situaciju u svetu.

Izvor: B92

Petak, 30.09.2022.

12:02

Merkelova opet o Rusiji, a obećala je da neće
EPA/SPUTNIK / KREMLIN / POOL

Bivša kancelarka Nemačke Angela Merkel smatra da je u budućnosti neophodno nastaviti rad na evropskoj arhitekturi bezbednosti, ali da se to mora učiniti uz učešće Rusije.

Neophodno je nastaviti rad na zajedničkoj evropskoj arhitekturi bezbednosti uz učešće Rusije, rekla je Merkelova tokom nastupa na obeležavanju jubileja grada Goslara.

Bivša kancelarka je, međutim, ponovo osudila specijalnu vojnu operaciju Rusije u Ukrajini, ocenivši je kao narušavanje međunarodnog prava.

Merkelova je dodala da u ovom trenutku Nemačka nema razloge da bude zadovoljna sobom, ali da je uz snagu i samopouzdanje sposobna da prevlada aktuelnu krizu. Njen govor je bio propraćen burnim aplauzom, navodi informativni portal N TV.

Bivša nemačka kancelarka Angela Merkel upozorila je da bi trebalo ozbiljno shvatiti reči ruskog predsednika Vladimira Putina.

Angela Merkel je 2021. godine napustila dužnost kancelara Nemačke, koju je obavljala 16 godina, počev od 2005. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: