Odbegli bombaš uhapšen u Las Vegasu

Američka policija uhapsila je osuđenog bombaša, koji je pobegao iz zatvora u Nevadi gde je služio doživotnu kaznu, zbog smrtonosne eksplozije 2007. godine.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.09.2022.

22:16

Odbegli bombaš uhapšen u Las Vegasu
Ilustracija:Depositphotos/kelpfish

Policija Las Vegasa saopšstila je da je prethodne večeri dobila informaciju da se na prostoru odmarališta Las Vegas Strip nalazi osoba koja odgovara opisu bombaša Porfirija Duarte-Erere. Policajci su priveli muškarca i potvrdili njegov identitet, prenosi AP.

Guverner Stiv Sisolak je ranije naredio istragu o bekstvu nakon što je kasno u utorak rekao da je njegova kancelarija saznala da je begunac nestao iz zatvora srednjeg obezbeđenja tokom vikenda. Tek u utorak ujutru, tokom prebrojavanja u zatvorskom centru u blizini Las Vegasa, utvrđeni je da je Duarte-Erera (42) nestao.

Duarte-Erera, iz Nikaragve, osuđen je 2010. godine za ubistvo prodavca štanda za hot dog, upotrebom bombe koja se aktivira pokretom u šoljici za kafu na vrhu automobila parkiranog u hotel-kazinu Luksor.

Njegov saučesnik Omar Rueda-Denvers je u pritvoru. Ovaj 47-godišnjak iz Gvatemale služi doživotnu kaznu u drugom zatvoru u Nevadi zbog ubistva, pokušaja ubistva, upotrebe eksploziva i drugih optužbi.

Porota Okružnog suda Klark poštedela je oba muškarca smrtne kazne u ubistvu Vilebalda Dorantesa Antonija, koga su tužioci identifikovali kao dečka bivše devojke Rueda-Denversa.

Tužioci su rekli da je ljubomora motiv za napad. Eksplozija je u početku izazvala strah od terorističkog napada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: