Orban o Dodiku: Čovek koji je spreman

Premijer Mađarske Viktor Orban uputio je poruku podrške Miloradu Dodiku, pred opšte izbore u BiH.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.09.2022.

11:17

Orban o Dodiku: Čovek koji je spreman
Tanjug/AP Photo/Michael Sohn

On je izrazio nadu da će i nakon njih imati priliku da sarađuje sa aktuelnim članom Predsedništva BiH koji je kandidat za predsednika Republike Srpske.

U poruci Orban kaže da je Dodik "čovek koji je spreman da očuva mir, koji je otvoren za dijalog, koji se zalaže za poštovanje Dejtonskog sporazuma, i koji uvek i u svim prilikama čuva interese srpskog naroda", prenosi RTRS.

"Mađarska i Srbija su susedi, ali Mađarska i Republiku Srpsku smatra svojim počasnim susedom. Zato je ono što se kod vas dešava za nas veoma bitno. Ima uticaja na Mađarsku i na celi region, ali naravno takođe utiče i na vaše živote, dakle na živote naših prijatelja", naglasio je Orban.

On je rekao da u Srpskoj predstoje važni izbori i da dobro poznaje Dodika, za koga je rekao da je "dobar prijatelj Mađarske i mađarskog naroda" kao i da je ponosan na njihovo "lično prijateljstvo".

"Oduvek sam ga podržavao, zato želim i ubuduće da sarađujem sa njim. Nadam se da ću i nakon izbora imati priliku za to", poručio je mađarski premijer.

Dodik je zahvalio Orbanu na podršci, navodi RTRS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: