Novi poraz Ukrajine? Potvrđeno: "Propala ofanziva"

Ministarstvo odbrane Ruske Federacije saopštilo je danas da je propala ofanziva Ukrajine na Krasnolimanski okrug u nepriznatoj Donjeckoj Narodnoj Republici.

Izvor: Tanjug

Sreda, 28.09.2022.

13:36

Novi poraz Ukrajine? Potvrđeno:
Tanjug/AP Photo/Leo Correa, File

Kako su naveli, u toj akciji poginulo više od 70 pripadnika ukrajinske vojske.

"Kao rezultat neuspeha ofanzive ukrajinske vojske na Krasnolimanski okrug, gubici 66. i 93. mehanizovane brigade oružanih snaga Ukrajine iznosili su više od 70 poginulih, četiri tenka, šest pešadijskih borbenih vozila i tri oklopna vozila", navelo je ministarstvo.

Portparol Ministarsta odbrane Ruske Federacije, Igor Konašenkov rekao je da je više od 150 ukrajinskih vojnika ubijeno u ruskom napadu na privremene baze u Harkovskoj oblasti, prenosi Tas s.

"U masovnom raketnom udaru na privremene baze 14. i 92. mehanizovane brigade oružanih snaga Ukrajine, u blizini naselja Dvorečnaja, Kondrašovka i Petrovka u Harkovskoj oblasti, ubijeno je više od 150 militanata", rekao je Konašenkov.

U napadu na radionicu za popravku vojne opreme u Zaporoškoj oblasti, ruske snage su uništile 10 artiljerijskih sistema uključujući dva američke proizvodnje, saopštio je Konašenkov u svom redovnom brifingu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: