"Svet na istorijskoj prekretnici"

Generalni direktor Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) Rafael Manuel Grosi istakao je danas da se svet nalazi pred velikom istorijskom prekretnicom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 26.09.2022.

15:41

Foto: Tanjug/AP Photo/Theresa Wey

Grosi je, u izjavi srpskim novinarima, rekao da je svet suočen sa mnogo izazova, od izazova bezbednosti snabdevanja energijom do sigurnosti snabdevanja namirnicama.

"Sve su to problemi i izazovi gde IAEA, kao organizacija koja stavlja nauku i visokojtehnološka dostignuća na raspolaganje građanima, može dati svoj doprinos u njihovom prevazilaženju", rekao je Grosi povodom Generalne skupštine agencije UN u Beču.

Generalni direktor Agencije za atomsku energiju, koji je prisustvovao otvaranju izložbe o Nikoli Tesli u bečkom sedištu UN, ukazao je da je Tesla jedno od najvećih imena sveta, koji je prepoznat kao veliki naučnik, čija su otkrića doprinela modernoj ekonomiji.

Grosi je najavio da planira da pojača saradnju sa Srbijom i da planira da poseti Beograd.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: