Solun: Uhapšeni zbog krađa podataka sa bankovnih kartica

Dvojica bugarskih državljana, članova kriminalne organizacije koja se bavila prikupljanjem podataka o bankovnim karticama, uhapšena su u predgrađu Soluna.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 25.09.2022.

13:25

Solun: Uhapšeni zbog krađa podataka sa bankovnih kartica
Foto: Profimedia

Osumnjičeni su u otvor za karticu bankomata postavili mehanizam za krađu podataka, kao i plastični poklopac sa kamerom, koji su pričvrstili na gornje plastično kućište bankomata kako bi snimili PIN koji je korisnik kartice uneo.

Policija je, nakon pritužbe, utvrdila da su počinioci u periodu od 16. do 18. septembra ove godine u bankomate ekspozitura banaka postavili tri takva mehanizma, čime su presretnuti podaci o najmanje 665 bankovnih kartica, koje su poništene na vreme od strane ekspozitura banaka, uz izbegnutu štetu koja bi premašila novčani iznos od 665.000 evra. Uhapšeni će biti krivično gonjeni, a reč je o strancima od 51 i 36 godina koji su optuženi za zločinačko udruživanje, prevaru, teško delo kompjuterske prevare i ometanje rada informacionih sistema.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: