Šta se dešava u Iranu? Najavljeni važni razgovori

Iransko ministarstvo inostranih poslova pozvalo je na razgovor britanskog i norveškog ambasadora u Teheranu zbog njihovih izjava o dešavanjima u Iranu.

Izvor: B92

Nedelja, 25.09.2022.

12:47

Šta se dešava u Iranu? Najavljeni važni razgovori
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

Britanski ambasador Rob Meker je pozvan na razgovor juče zbog neprijateljskog izveštavanja medija u Londonu o dešavanjima u Iranu.

Norveški ambasador Sigvald Hauge je takođe pozvan na razgovor u juče da bi objasnio izjavu predsedavajućeg norveškog parlamenta o iranskim unutrašnjim pitanjima.

U talasu protesta koji su zahvatili Iran posle smrti 22-ogodišnje devojke Mahse Amini, do sada je poginula najmanje 41 osoba. Amini je preminula nakon što je privela policija zadužena za strogo poštovanje hidžaba, prenosi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: