Bojkot nastave zbog drugarice

Učenici Osnovne škole Stefan Nemanja u Nišu šest dana bojkotuju nastavu zbog drugarice iz odeljenja koja ih, kažu, maltretira.

Izvor: B92

Petak, 24.11.2006.

07:40

Default images

Roditelji učenika VII razreda tražili su, kako tvrde, pomoć od svih nadležnih ustanova jer devojčica maltretira njihovu decu, fizički i verbalno, preti im, oduzima stvari, ali i poziva roditelje i govori da su im deca stradala u saobraćajnoj nesreći, plaši drugove tvrdeći kako će njen otac sve da ih pobije.

"Deca ni danas nisu došla u školu, ali tražimo rešenje i sigurni sam da će ono biti nađeno na obostrano zadovoljstvo", rečeno je u školi.

Niški dnevnik Narodne novine juče je objavio da su roditelji đaka tražili da devojčica bude ispisana iz škole, a takvu peticiju su potpisali i roditelji đaka iz ostalih odeljenja.

"Dete ima dijagnozu, ali je faktički nema jer nema ni zdravstvenu knjižicu. Dobila je terapiju na osnovu nekih nalaza stručnih službi, ali je ne uzima. Deca s takvom dijagnozom ne smeju da se odstranjuju iz škola, ali moraju da redovno primaju terapiju", rekao je za niški dnevnik načelnik Školske uprave Niš Dragan Gejo.

Prema njegovim rečima, roditelji ostale dece neće to da shvate. "Ne znam samo šta će da rade kada krene uključenje i nastavu počnu redovno da pohađaju i deca s posebnim potrebama", rekao je Gejo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: