Trajal prodat za 12,1 milion evra

Agencija za privatizaciju potpisala ugovor o prodaji korporacije Trajal iz Kruševca bugarskoj kompaniji Brikel EAD.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.11.2006.

11:51

Default images

Prodajna cena 76,9 odsto kapitala Trajala je 12,1 milion evra. Novi vlasnik je obavezan da u fabriku investira 25,1 milion evra. Ugovor je potpisan danas.

Drugi tender za privatizaciju Trajala raspisan je u maju, a prvi je, posle nekoliko produžetaka, sredinom marta proglašen neuspelim, jer nijedan kupac nije podneo ponudu.

Trajal zapošljava 3.450 radnika, čija je prosečna neto plata oko 14.000 dinara. Predsednik Samostalnog sindikata Trajal korporacije Milosav Vukojičić izjavio je da su radnici zadovoljni što je tu fabriku kupila bugarska kompanija.

Trajal je, kako je Vukojičić rekao Beti, jedino preduzeće u okruženju koje je uspelo da se spase stečaja, pripremi za tendersku privatizaciju i dobije dobrog novog vlasnika.

Vukojičić nije želeo da precizira koje je obaveze iz dodatnog socijalnog programa kupac prihvatio, ali je naglasio da je u Trajalu proteklih godina stvoren ambijent da "bez rada ne može da se dođe do veće zarade".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: