Oglasio se Kristofer Hil

Ambasador SAD ocenio da je, iako su mnogi razočarani što u Briselu nije bilo napretka u dijalogu Beograda i Prištine, rezultat tih razgovora ipak pozitivan.

Izvor: Tanjug

Petak, 19.08.2022.

13:02

Oglasio se Kristofer Hil
Tanjug/Zoran Žestiæ

"Bio je juče veoma dug dan u Briselu. Puno je bilo diskusija, sastanaka, pregovora. Očigledno su svi razočari što nismo mogli da rešimo kratkoročna i dugoročna pitanja, ali mislim da su ti razgovori rezultirali pozitivnim razvojem", rekao je američki ambasador u Srbiji Kristofer Hil.

Naglasio je da je jasno da SAD i EU tesno sarađuju, i da postoji zajedničko razumevanje pitanja, kao i dobra „hemija“.

To će, smatra, pomoći da se postigne napredak. „Jasno je da je srpska strana došla na razgovore u pozitivnom duhu. Puno su radili na tom pitanju, pripremili se da razgovaraju i pregovaraju, u cilju napretka“, naveo je on.

Hil je kazao da je to bitno, ne samo za buduće razgovore o Kosovu, već generalno za odnose SAD i Srbije.

„Imamo brojne zajedničke osnove za saradnju. Ne mora sve što SAD i Srbija rade zajedno biti vezano za Kosovo“, poručio je on. Hil je kazao da dve zemlje moraju sarađivati i u vezi Kosova, ali je podsetio da postoji mnogo drugih pitanja za saradnju.

“Ohrabren sam tim apsektom koji sam video juče”, zaključio je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: