Ukrajinski himarsi ponovo napali? Evakuisani Rusi VIDEO

Skladište municije ruske vojske smešteno u blizini granice sa Ukrajinom eksplodiralo je u četvrtak uveče.

Izvor: B92, Dejli Mejl

Petak, 19.08.2022.

09:56

Ukrajinski himarsi ponovo napali? Evakuisani Rusi VIDEO
Foto: TAnjug/Satellite image ©2022 Maxar Technologies via AP

Kako javljaju svetski mediji, zbog eksplozije skladišta municije evakuisani su stanovnici dva ruska sela.

"Dejli mejl" navodi da je skladište smešteno u gradu Timonovo u regionu Belgorod, a pojavili su se izveštaji da se pojavila ogromna vatrena lopta koju je pratio oblak dima.

Prema prvim informacijama, u eksploziji nije bilo poginulih, a za sada nije poznato da li je došlo do nesreće ili je u pitanju napad ukrajinskih snaga. Lokalne vlasti javile su da se istražuje uzrok incidenta, a tamošnje stanovništvo iz sela Timonovo i Soloti je evakuisano.

Neki, pak, tvrde da su skladište uništili sistemi himars, koje su zapadne zemlje navodno isporučile ukrajinskoj vojsci. Podsećanja radi, pre nekoliko dana došlo je do eksplozije skladišta municije ruske vojske na Krimu, a zvanična Moskva saopštila je tada da je reč o sabotaži.
Sve u vezi s dešavanjima u Ukrajini iz časa u čas možete da pratite u Live Blogu na B92.net.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: