"Ako nastavite, zatvaramo, inače prekriće Nemačku, Poljsku, Slovačku..."

Predstavnik ruskog Ministarstva odbrane saopštio je danas da bi nuklearka Zaporožje mogla da bude zatvorena ako ukrajinske snage nastave da granatiraju.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 18.08.2022.

11:21

Tanjug/AP/Photo

Ovu informaciju Kijev oštro demantuje.

Igor Kirilov, šef ruskih snaga za zaštitu od radioaktivnih, hemijskih i bioloških napada, rekao je da su u ukrajinskim napadima oštećeni sistemi za podršku nuklearke, a da bi u slučaju nuklearnog akcidenta radioaktivni materijal prekrio Nemačku, Poljsku i Slovačku, javio je Rojters.

Kirilov je takođe rekao da bi akcije ukrajinskih oružanih snaga na teritoriji nuklearke mogle da dovedu do situacije slične nuklearnom akcidentu u Fukušimi, u Japanu, preneo je Tas.

Portparol ruskog Ministarstva odbrane Igor Konašenkov izneo je danas tvrdnje da Ukrajinci sutra planiraju da izvedu artiljerijske napade na teritoriju nuklearne elektrane Zaporožje iz Nikopolja.

Prema Konašenkovim rečima, ukrajinsko rukovodstvo je u više navrata širilo glasine da su ruske trupe okupirale ovu nuklearnu elektranu i da granatiraju Oružane snage Ukrajine iz artiljerijskih sistema velikog dometa, pokrivajući se nuklearkom, prenosi Sputnjik.

"Skrećemo pažnju da ruske trupe nemaju teško naoružanje ni na teritoriji stanice, ni u okolnim područjima. Tamo su samo jedinice obezbeđenja", istakao je portparol.

On je dodao da Oružane snage Rusije preduzimaju sve neophodne mere da osiguraju bezbednost nuklearne elektrane Zaporožje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: