Vraća se Radžapaksa

Bivši predsednik Šri Lanke Gotabaja Radžapaksa vratiće se u tu ostrvsku državu sledeće nedelje.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.08.2022.

14:22

Vraća se Radžapaksa
EPA-EFE/CHAMILA KARUNARATHNE

Njegov povratak se očekuje nakon što je pobegao u julu posle masovnih protesta, izvestili su danas lokalni mediji pozivajući se na bivšeg ambasadora.

Televizija Njuzfrst prenela je izjavu Udaiange Veratunga, bivšeg izaslanika Šri Lanke u Rusiji, koji je u srodstvu sa Radžapaksom, i koji je saopštio da će bivši predsednik stići u Šri Lanku 24. avgusta, navodi Rojters.

Rajapaksa, prvi predsednik Šri Lanke koji je dao ostavku na sredini mandata, privremeno boravi na Tajlandu, nakon što je u julu pobegao iz Šri Lanke vojnim avionom na Maldive, a zatim proveo nekoliko nedelja u Singapuru.

On je podneo ostavku na funkciju ubrzo po dolasku u Singapur, suočen sa nezadovoljstvom javnosti zbog načina na koji se njegova vlada bavila najgorom ekonomskom krizom Šri Lanke od sticanja nezavisnosti 1948. godine.

Radžapaksa se nije javno pojavljivao ili oglašavao otkako je napustio Šri Lanku, a njegov naslednik Ranil Vikremesinge prošlog meseca je predložio da se bivši predsednik uzdrži od povratka u Šri Lanku u bliskoj budućnosti, navodi Rojters.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: