Operisana deca iz autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj: Nisu spremni za transport

Stanje dvoje srpske dece koja su povređena u udesu na auto-putu Trakija u Bugarskoj je teško, ali nisu životno ugroženi.

Izvor: Tanjug

Sreda, 17.08.2022.

12:35

Operisana deca iz autobusa koji se prevrnuo u Bugarskoj: Nisu spremni za transport
Tanjug/BTA Bulgarian News Agency via AP

Ta informacija je saopštena iz Univerzitetske bolnice "Pirgov" u Sofiji.

Oba deteta su podvrgnuta operacijama. Jedno dete ima prelom karlice zbog čega će morati na još jednu ozbiljniju operaciju. Drugo dete nakon prve operacije očekuje dalje skeniranje i praćenje stanja.

Roditelji oba deteta su se već sastala sa direktorom bolnice, kao i sa ministrom zdravlja.

Podsetimo, nekoliko ljudi povređeno je u saobraćajnoj nesreći u Bugarskoj, kada se autobus iz Srbije koji je prevozio decu i odrasle sa folklornog ansambla u Nesebaru, prevrnuo na auto-putu Trakija.

U Starog Zagori ostalo je još troje dece na lečenju jer još nisu spremna za transport. Osim dece u Zagori su i dva povređena muškarca. Jednom je amputirana potkolenica.

Osim toga, sedmoro dece je juče iz Stare Zagori prebačeno u Srbiju i ona se nalaze u Dečjoj bolnici u Tiršovoj. Dr Marija Lukač u razgovoru za Euronews Srbija kaže da je njihovo stanje stabilno i da nisu životno ugroženi.

"Povređena deca su stigla u ponedeljak oko 20 časova, a pregledi su trajali do ponoći. Urađena je osnovna dijagnostika. Samo jedan dečak ima težu povredu lakta i biće operan, isključili smo sumnje da je u pitanju povreda kičme", rekla je ona.

Kaže da ostala deca imaju lakše povrede mekih tkiva i ostaće u bolničkim uslovima još nekoliko dana, kao i da će ih sukcesivno otpuštati.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: